Kyu Forklaring

Hjem » Kyu Forklaring

Der afholdes normalt Kyu graduering to gange om året.

Kyu gradueringerne er tilpasset til den enkelte elev og  der tages udgangspunkt i, hvad eleven og holdet har arbejdet med i det forgange år. Der tages desuden  hensyn til elevens udviklingstrin, alder og lignende forhold.

Modsat er der en 100% standart for sortbæltegradueringen, som der aldrig bliver slækket på. Der tages dog stadig hensyn til udøvernes alder og fysiske formåen.

Hvordan tildeles kyu graderne?

Det er aldrig let at give grader – men som udgangspunkt, får man en hel grad, hvis man gennemsnitligt træner minimum 2 gange om ugen i et halvt år, mens man får ½ grad ved træning en time om ugen.

Der er elever der kun træner 1 gang om ugen – men er utrolig lærenemme – de kan undtagelsesvis tildeles 1 grad – det samme gælder dem der træner f.eks. 2-6 timer om ugen, de kan undtagelsesvis få tildelt 1½ grad.

Men oftest fastholder man den ½ eller hele grad.

Man bliver derfor nød til, at forholde sig til, at der vil være et stort spring i begge grad inddelinger – man kan have en elev, der træner 6 timer om ugen og er f.eks. Danmarksmester i kata, som får tildelt den samme grad, som eleven der ”kun” træner to timer om ugen eller den talentfulde elev, der kun træner en time…

Det er lidt det samme som at tage et kørerkort – har man taget de fornødne kørertimer og kan man et minimum af pensum, så består man – men alle bliver ikke racerkørere af den grund.

Man skal huske, at gradueringen finder sted hele sæsonen – det er altså ikke kun, hvad eleven præsterer på gradueringstimen, men hvad de præstere hele sæsonen på deres træningstimer, der er afgørende.

Instruktøren indstiller derfor på forhånd, hvad han/hun mener eleverne skal tildeles og gradueringsudvalget sidder så og vurdere, om vi kan stå inde for dette – så bliver der en gang imellem ændret lidt op og ned på graderne…

Da karate er en livslang proces, er det ikke så vigtigt, hvad man bliver tildelt til en graduering. Men at man bliver ved med at udvikle sig. En graduering er en individuel vurdering og kan ikke holdes op, i forhold til andre…

Modtag vores nyhedbrev

Få besked om nye events, stævner og alt nyt fra IOGKF.

Find din dojo

IOGKF.dk er en demokratisk sammenslutning af Danske Okinawa Goju-Ryu klubber.

OM IOGKF
IOGKF