Om IOGKF

Hjem » Om IOGKF

Om IOGKF

IOGKF blev grundlagt i 1979, med det formål, at bevare og beskytte Okinawan Goju Ryu Karate, i sin oprindelige form, som det blev overleveret fra Chojun Miyagi.

IOGKF er i dag verdens største Goju Ryu Karate organisation og repræsenteret i over 60 lande.

Den internationale IOGKF Honbu Dojo ligger i Naha, Okinawa, mens det administrative hovedsæde er placeret i Toronto, Canada.

På grund af Okinawa’s isolation efter anden verdenskrig, blev de Okinawiske karate stilarter, ikke udbredt uden for Okinawa før i 1960’erne.

I slutningen af 1950’erne begyndte det japanske undervisningsministerium, at udsendte japanske karateinstruktører til den vestlige verden, som en form for kulturambassadører.  Der var på dette tidspunkt kun tale om japanske instruktører, med baggrund i den moderne japanske form for karate. De okinawiske stilarter, forblev derfor en hemmelighed for den vestlige verden.

Da Morio Higaonna Sensei i 1965, begyndte at undervise i Yoyogi Dojo i Tokyo, var der derfor tale om en helt ny fortolkning af karate, både for japanerne og især for de mange vesterlændinge, som besøgte Tokyo, for at træne karate.

Higaonna Sensei rygte spredte sig i karatekredse i Tokyo og da Higaonna Sensei blev verdenskendt i BBC serien ”The way of the warrior”, hvor Don Dragoner betegnede Higaonna Sensei, som den farligste mand i Japan, hvis det kom et en rigtig kamp på liv og død, strømmede mange vestlige udøvere med især baggrund i Shotokan, til Yoyogi Dojo, med det resultat,  at mange skiftede stilart og begyndte at træne Okinawa Goju Ryu karate.

Flere og flere udøvere og hele organisationer, begyndte af skifte fra deres oprindelige stilarter til Okinawa Goju Ryu Karate, under Higaonna Sensei kyndige vejledning.

I juni 1979 var tiden så inde til, at man stiftede et internationalt karateforbund for Okinawa Goju Ryu Karate.

I Poole, England blev der holdt stiftende generalforsamling i 1979 og International Okinawa Goju Ryu Karate-Do Federation, så dagens lys. Det nye forbund blev støttet af Ken Miyagi (4. søn af Chojun Miyagi), An’ichi Miyagi (successor efter Chojun Miyagi) og senior elever af Chojun Miyagi: Seiko Kina, Seijin Nakamoto, Kiei Tomoyose, Shunshin Furugen, Jitsuei Yogi og Shuichi Aragaki.

IOGKF er i dag en af de meget få karateorganisationer, som er anderkendt af den japanske regering, som en oprindelig japansk traditionel kampkunst organisation. IOGKF er stolte af at være medlem af Nihon Kobudo Kyokai (Japan Traditional Martial Arts Associasion).

I september 2007, modtog Higaonna Sensei 10. Dan, fra sin livslange instruktør og mentor An’ichi Miyagi og Shuichi Aragaki, begge elever af Chojun Miyagi.

I 2013 blev Morio Higaonna Sensei anderkendt af den japanske stat, som en levende kulturskat inden for Okinawan Karate.

Modtag vores nyhedbrev

Få besked om nye events, stævner og alt nyt fra IOGKF.

Find din dojo

IOGKF.dk er en demokratisk sammenslutning af Danske Okinawa Goju-Ryu klubber.

OM IOGKF
IOGKF